• Vera playa naturisten vakantie

Vera Playa

Vera Playa in het Zuidoosten van Spanje is een echt paradijsje voor liefhebbers van naturisme en nudisme.

Niet alleen vind je hier een lang gestrekt naaktstrand, waar ruimte genoeg is voor naturisten en nudisten. Maar ook is er een zeer groot bebouwd gedeelte met vele gebouwen, winkels en straten, waar je gewoon lekker naakt kunt rondlopen. 24 uur per dag/ 365 dagen per jaar.

Vera Playa Resort en Strand

 

 

Naturisten resort Vera Playa voor naturisten en nudisten

Vera Playa bevindt zich in het Zuidoosten van Spanje en is een waar paradijs voor naturisten. Het naturisten resort ligt direct aan de Costa Almeria in de provincie Almeria, in de regio Andalusië.

Door sommigen wordt dit resort gezien als één van de werelds beste naturisten resorts, die direct aan het strand liggen.
Vera Playa dankt zijn naam aan het dorpje Vera, waarvan de kern zo’n 10 kilometer verderop landinwaarts ligt.

Het naturisten gedeelte beslaat talrijke straten en gebouwen en is zodanig groot, dat je het met gemak een dorp zou kunnen noemen. Vera Playa’s karakteristieken kunnen tot op zekere hoogte vergeleken worden met het naturisten dorp van Cap d’Agde in Zuid Frankrijk. Naar verluidt heeft Cap d’Agde in facto ook als inspiratiebron gefungeerd, toen de bouw van Vera Playa van start ging.

Vera Playa wordt voornamelijk bevolkt door naturisten in tegenstelling tot het naturisten dorp in Zuid Frankrijk, waar swingers de boventoon voeren. En toch zult u ook in Vera Playa swingers tegenkomen al is dat op een discretere manier. Lees hierover meer in het stuk over de swingersclub Templum die hier prominent aanwezig is.

In het bebouwde deel van Vera Playa kunt u op heel veel plekken naakt rondlopen en voordat u alle hoeken van het resort gezien heeft, bent u wel een flinke tijd onderweg geweest. In de bebouwde naturisten zone ligt een strook, die ook wel de strip wordt genoemd. Hier vindt u onder meer een kleine supermarkt, bars, discotheken, restaurants (waaronder een pizzeria) en het soort club die u hier niet gelijk zou verwachten. Verder op deze pagina kunt u daar meer over lezen.

 

Open en bloot

Het unieke van dit resort is het gebrek aan een fysieke afscheiding met de gewone, geklede wereld. Het is geen omheind terrein met hekken, schuttingen of muren. Ook zijn er geen slagbomen die mensen tegenhouden en u hoeft zich dus ook niet bij een receptie te melden om een toegangskaart of dagpas te kopen.
In sommige gevallen wordt niet eens aangegeven, dat u in een naturistische zone bent aangekomen.
Verdwaalde reizigers kunnen dus voor grote verrassingen komen te staan, als ze geheel onverwacht dit terrein betreden. Hierbij moet wel worden gezegd, dat dit niet voor alle wegen geldt. Op sommige plekken wordt het wel aangegeven.

Omgekeerd is het ook zo ,dat het lang niet altijd staat aangegeven dat u de zona naturista verlaat. U zult niet direct in de boeien zal worden geslagen, als u bloot loopt buiten deze zone en de mensen en de politie in de directe omgeving zijn uiteraard wel wat gewend na al die jaren.
Mocht u dus al een tijdje geen mede-naturisten zijn tegengekomen, het is een goed idee om eens na te gaan of u nog wel in het naturisten gedeelte loopt.
Opmerking: Volgens de Spaanse wetgeving is het in theorie toegestaan om naakt te lopen. Een aantal gemeenten hebben dit echter wel verboden via eigen regelgeving.

 

Het naaktstrand Vera Playa.

Naast het geürbaniseerde gedeelte, is er voor de naturisten ook het fijne, grote naaktstrand. Officieel is dit één kilometer lang, maar officieus beslaat dit strandgedeelte 2 tot 2,5 kilometer. U kunt hier dus op veel plekken op het strand ongestoord naakt zonnen en naakt rondlopen. Tel hierbij op dat u al naakt vanuit uw hotel of accommodatie zo de straat op kunt richting het strand en u zult begrijpen, dat het voor naturisten een zeer prettige plek is om te verblijven. Ook de bijzonder relaxte en ongedwongen sfeer van dit paradijsje wordt geroemd.

 

365 dagen per jaar naakt

Vera Playa behoort tot de warmste regio’s van het vaste land van Europa. In theorie is het mogelijk 365 dagen per jaar naakt te kunnen lopen op deze plek. In de praktijk zal dat in de winter lang niet altijd kunnen, want ook hier kan het te koud worden voor naturisme. Maar doorgaans zullen er ook in de winter zeker wel dagen zijn, dat het weer het toelaat om een aantal uur per dag naakt te zijn.
Verder is het goed te vermelden dat op de meeste plekken, naturisme mag, maar niet moet. Verplicht naakt kunt u wel verwachten bij het zwembad van het naturisten hotel.

 

Voor wie is Vera Playa geschikt?

Voor naturisten, nudisten, stellen, families, gezinnen en singles die van naturisme houden. Vera Playa heeft een relaxte en ongedwongen sfeer en door de ligging op één van de beste plekken van het Europese vasteland qua klimaat kunt u hier veel en vaak van de zon genieten.

 

Is Vera Playa voor swingers ?

Zoals hierboven beschreven is Vera Playa primair bedoeld voor naturisten en nudisten die op zoek zijn naar een ongedwongen naturistische vakantie. Verwacht hier geen toestanden zoals u die mogelijk in andere resorts zult aantreffen. Openbare seks op het strand of op andere plekken wordt hier niet getolereerd. Mede hierdoor zijn er in Vera Playa veel families, gezinnen en veel echte naturisten te vinden. Zij komen hier uitsluitend om samen te genieten van het naturisme.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof Vera Playa totaal ongeschikt is voor swingers. De waarheid is echter wat genuanceerder.

 

Swingersclub Templum

Pal voor de deur van het grootste hotel in Vera Playa, op slechts honderd meter aldus ongeveer één minuut lopen van de ingang, bevindt zich swingersclub Templum. Een teken dat er ook in Vera Playa swingers verblijven. Met de club wordt niet alleen de lokale bevolking beoogd, omdat Almeria, op een uurtje rijden, ook een eigen swingers club heeft (Libidos). Er zijn dus onder de naturistische vakantiegangers ook vrij veel swingers te vinden, die zich echter overdag netjes en onopvallend gedragen zodat er niemand last van heeft.

Parenclub Templum is toegankelijk voor koppels en via een aparte ingang ook voor singles. Verder is het handig te weten dat de club niet elke dag open is. De openingstijden van de club zijn afhankelijk van het seizoen en kunnen worden nagegaan via de website van swingersclub Templum.

 

 

Hotel en overige vakantie accommodaties.

Er zijn diverse accommodatiehuur mogelijkheden binnen het naturisten gebied van Vera Playa. Hieronder hebben we vijf toppers voor u geselecteerd. U kunt deze direct online zelf boeken.

 

1       

Vera Playa Club Hotel

Vera Playa Club Hotel is het enige officiële naturisten hotel op het Spaanse vasteland.

Het Vera Playa Club Hotel bestaat al vele tientallen jaren en klantvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel. Het hotel heeft maar liefst 280 kamers, die verdeeld zijn over 3 verdiepingen.

 

2       

Apartamentos Natura World

De appartementen Natura World liggen in het gebied waar naturisten en nudisten naakt kunnen rondlopen.

De accommodatie beschikt over vier buitenzwembaden voor volwassenen, waar u heerlijk kunt genieten van de zon en het water. Als u liever op het strand ligt, wandelt u er zo naar toe vanuit uw appartement.

Apartamentos Natura World heeft drie verschillende typen accommodaties.

 

3       

Vera Natura Urbanización Naturista

Vera Natura Urbanización Naturista is al vele jaren een zeer geliefde vakantie accommodatie bij veel internationale toeristen. De appartementen zijn eenvoudig ingericht, maar goed uitgerust met onder andere een televisie en een keuken met koffiezetapparaat, magnetron en broodrooster.

Vera Natura Urbanización Naturista heeft drie verschillende typen accommodaties.

 

4       

Apartment Naturista

Apartment Naturista is een fijne accommodatie voor een verblijf in Vera Playa.
U vindt hier een wellness centrum, een restaurant en een buitenbad. Parkeren kunt u op eigen terrein.

Vera Natura Urbanización Naturista heeft twee verschillende typen accommodaties.

 

5       

Duplex Naturista urb. Vera Natura

Duplex Naturista urb. Vera Natura beschikt over een heerlijk binnenzwembad. Dit zwembad is het gehele jaar door geopend en hiervoor hoeft u geen kosten te betalen.

De keuken beschikt over een koffiezetapparaat, waterkoker , wasmachine en magnetron.

Vanaf het terras met ligstoelen heeft u uitzicht op zee.

 

Meer

Meer accommodaties in Vera Playa

Vera Playa is een groot resort. Met gemak zou u dit een klein dorp op zich kunnen noemen. Bovenstaande vermeldingen zijn 5 topaccommodaties, die zeer geliefd zijn bij de gasten van Vera Playa. Er zijn echter meer accommodatie mogelijkheden, die u via onderstaande link kunt bekijken.