• Swingers Vakantie Cap d'Agde

Cap d’Agde

Cap d’Agde is voor zowel swingers als naturisten / nudisten een populaire vakantie bestemming. Vanaf Utrecht is het een uur of twaalf rijden met de auto. Dus prima te doen met eigen vervoer in één of twee dagen.

De zogenaamde Village Naturiste trekt jaarlijks vele tienduizenden toeristen, die daar genieten van naturisme, nudisme of swingen.

Met name in de periode tussen half juli en half augustus is het altijd erg druk. Mensen die van plan zijn in die periode op vakantie te gaan, wordt aangeraden ver van te voren te boeken, omdat de kans groot is, dat alle bedden snel volgeboekt raken.

Cap d’Agde vakantie in Zuid Frankrijk

 

 

Korte introductie

In het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee de badplaats Cap d’Agde. Een flink deel van de toeristen die Cap d’Agde bezoeken, komt voor het grote naturistenterrein van deze plaats. Het zijn niet alleen naturisten en nudisten die naar deze plek komen. Naar schatting bestaat de helft van alle bezoekers van het naturistenoord uit swingers.

In de zomer overspoelen vele tienduizenden toeristen het naturisten dorp, dat geheel afgesloten is van de buitenwereld. Het Cap d’Agde Resort kan met recht een dorp op zichzelf genoemd worden vanwege zijn buitengewone uitgestrektheid en uitgebreide voorzieningen.
Zo zijn er bijvoorbeeld diverse supermarkten, bakkers, slagers, kappers, fitnesscentra, talloze restaurants en bars, diverse parenclubs, pinautomaten, een dokter, een apotheek, een fietsenverhuur bedrijf etc. Wanneer u de slagbomen voorbij bent, is er eigenlijk bijna geen noodzaak te bedenken waarom u dit terrein nog zou moeten verlaten tijdens uw vakantie.

 

Naturisten vakantie Cap d’Agde

Cap d’Agde werd in de jaren ’70 een ontmoetingsplek voor naturisten en is gegroeid tot een bijzonder bekoorlijke bestemming voor mensen die van nudisme / naturisme houden. Het naturistenterrein beschikt over een eigen twee kilometer lang zandstrand, waar overal naakt is toegestaan. Al is het niet verplicht, naakt op het strand is eerder regel dan uitzondering. Als u liever niet naakt zont, houd er rekening mee dat u één van de weinigen zult zijn die badkleding aan heeft.

Het grootste deel van het fraaie naaktstrand wordt zeer druk bezocht door families, gezinnen, stellen en singles. Het zandstrand is dusdanig lang en breed, dat er voldoende ruimte is voor iedereen om van de zon en het warme zand te genieten. Voor nudisten en naturisten is het een geweldige plek om te verblijven.

Naast het strand kunt u bijna overal naakt lopen en recreëren. Dit geldt dus ook voor de duinen, de zwembaden, op straat, bij de jachthaven, op de terrasjes, in de winkels etc. Hoewel u 24/7 en overal naakt mag lopen, is ‘s avonds bijna iedereen gekleed, ook al heeft dat meestal letterlijk weinig om het lijf.

Cap d’Agde is onbetwistbaar een topbestemming voor naturisten en nudisten, zolang men zich niet ergert aan de swingers, die hier ook aanwezig zijn. Beide groepen lijken zich echter te laten leiden door vrijheid, open-mindedness en tolerantie, want de sfeer in dit naturistendorp is buitengewoon ontspannen en gemoedelijk. Een merendeel van de bezoekers komt dan ook elk jaar steeds terug naar dit paradijsje.

 

Swingers Vakantie Cap d’Agde

In de loop der jaren is Cap d’Agde een paradijs geworden ook voor swingers, die over het algemeen eigen uitgaansgelegenheden bezoeken. Ook hebben swingers hier een eigen strand, het zogenaamde swingers strand. Op dit strand gebeuren veel dingen, die eigenlijk in de buitenlucht niet zouden mogen plaatsvinden, zoals openbare seksuele handelingen op grote schaal. Dit swingers strand is dan ook totaal ongeschikt voor gezinnen.

Daarnaast worden er voor swingers veel activiteiten georganiseerd. Twee keer per week is er overdag een poolparty en zeven dagen in de week in de middag vindt er een naakte schuimparty plaats. Zowel de poolparty als de schuimparty zijn druk bezochte feesten, waar zich veel spannends afspeelt. Ook worden er regelmatig meet & greets en avond party’s georganiseerd. Verder zijn er diverse horecagelegenheden zoals een swingers bar, erotische sauna’s en swingers clubs.

De meeste swingers zullen dit resort tijdens hun vakantie niet vaak verlaten. Alle voorzieningen zijn aanwezig op het terrein en er zijn binnen het resort veel contactmogelijkheden met gelijkgestemden. Maar ook buiten het terrein zijn er parenclubs aanwezig.

Er is veel te doen voor swingers en dit is ook de reden dat ze in grote getallen hun vakantie in Cap d’Agde doorbrengen.

 

Seizoen openingstijden

Wanneer is Cap d’Agde open? In principe is Cap d’Agde het hele jaar door open, maar buiten het midden/hoog seizoen en zeker in de wintermaanden, is Cap d’Agde niet dé Cap d’Agde. Dan is alles gesloten en er zijn weinig toeristen te zien.

Doorgaans loopt het seizoen van april tot oktober, waarbij de maanden april en mei zeer rustig zijn.

Vanaf eind augustus wordt het weer rustiger en na half september begint het aardig leeg te lopen. Lees ook het stukje “beste periode” in de rechter kolom.

 

Voor wie is Cap d’Agde geschikt?

In het bijzonder voor swingers, naturisten en nudisten. U zult hier veel stellen aantreffen, maar ook veel gezinnen, single mannen en single vrouwen. De laatste groep is wel sterk in de minderheid. Ook voor mensen die van exhibitionisme of voyeurisme houden, is Cap d’Agde een uitstekende vakantie bestemming.

 

Beste periode

De beste periode om Cap d’Agde te bezoeken is persoonsafhankelijk. Bent u iemand die van rust houdt, dan raden wij het hoogseizoen af. Maar bent u op zoek naar zoveel mogelijk gelijkgestemden al dan niet om mee te feesten, dan is de laatste week van juli tot en met half augustus de beste periode om daar aanwezig te zijn.

De meeste Nederlanders en Belgen zijn over het algemeen te vinden in de laatste twee weken van juli.

De warmste periode is meestal de maand juli.

 

Heeft het voor singles zin om naar Cap d’Agde te gaan?

Ook dit is persoonsafhankelijk, maar doorgaans is het antwoord: ja. Er valt veel te zien en er zijn relatief veel singles, die overigens geen toegang hebben tot couples only evenementen. Maar de meerderheid vermaakt zich prima. Een deel van de single mannen stort zich zeer succesvol in het swingersleven, want er zijn veel stellen die afspreken met een single man of single vrouw.

Verreweg de meeste accommodaties zijn ook door singles te boeken, maar lees wel goed de tekst bij de accommodatie en meld het ook altijd in het opmerkingenveld, zodat er geen vervelende misverstanden kunnen ontstaan.

 

Heeft Cap d’Agde ook nadelen?

Ja, Cap d’Agde heeft ook minder sterke punten.
– de accommodaties zijn in de regel niet goedkoop, met name in het hoogseizoen;
– het naturistendorp wordt maar voor een beperkt deel van het jaar echt druk bezocht;
– klantvriendelijkheid en servicegerichtheid zijn niet altijd de sterkste punten van de medewerkers in Cap d’Agde;
– het weer is niet altijd even geweldig. Zelfs in het hoogseizoen kan het een aantal dagen van de vakantie matig weer zijn. Op een vakantie van 14 dagen moet gerekend worden, dat het gemiddeld genomen drie of vier dagen geen super strandweer zal zijn. Bij echt slecht weer gaan de party’s in de buitenlucht niet door.

 

 

Accommodaties Cap d’Agde

Het naturisten terrein van Cap d’Agde is groot. Er zijn tienduizenden slaapplekken in het naturistendorp, die in het hoogseizoen allemaal bezet zijn. Het aanbod aan accommodaties is ook zeer divers: studio’s, appartementen, hotels, bedden op boten in de jachthaven (botels) en chalets die in Cap d’Agde villa’s worden genoemd. De ruimte is meestal beperkt en vaak niet super luxe, maar als vakantie accommodatie is het prima te doen.

 

1

Hotel Natureva Spa

Het Natureva Spa Hotel is een relatief jong hotel in Cap d’Agde en bestaat sinds 2008. Het hotel heeft een aangename prijs/kwaliteit verhouding en is een van de luxere locaties binnen het naturistendorp. Als u een kamer aan de achterkant van het hotel boekt, heeft u een mooi uitzicht op een groot stuk ongerepte natuur. Kamers aan de voorkant van het hotel kijken uit op de grote gratis parkeerplaats van het naturisten terrein en de vele mensen die hier dagelijks voorbij lopen. Het Natureva Spa Hotel is een rustig hotel, waar u heerlijk kunt relaxen.

 
2

Hotel Oz’Inn

Hotel Oz Inn is een luxe hotel dat in 2010 de deuren heeft geopend. Het bevindt zich op zo’n 300 meter van het strand, een wandeling van slechts vier minuten. Bovenop het dak is een groot dakterras waar u een fraai uitzicht heeft op een deel van het naturistendorp. Op het dak bevinden zich ook een zeer grote Jacuzzi en een aantal bedjes waarop u zich prima kunt vermaken met anderen of gewoonweg van de zon kunt genieten. Op het dakterras worden ook regelmatig spannende party’s georganiseerd. In Oz’Inn mag veel, maar niets moet.

 

3

Cap d’ Agde Naturiste Hélio-village 19

Cap d’Agde Naturiste Hélio-village 19 ligt in het Naturisten Resort van Cap d’Agde en is ca. 250 meter verwijderd van het nudisten strand. Deze villa heeft 1 slaapkamer, een badkamer en een uitgeruste keuken met magnetron, koelkast en wasmachine. De villa is voorzien van airconditioning, een ruim terras en een gratis privé parkeerplaats.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Beziers Cap d’Agde op ca. 14 km.

 

4

Magnifique Appartement Cap Naturiste

Een leuk appartement midden in het naturistendorp is het Magnifique Appartement Cap Naturiste. Het appartement bevindt zich boven het winkelcentrum van Port Ambonne, waar onder andere gevestigd zijn: een flinke supermarkt, een sauna, een openlucht zwembad, een slager, twee bakkers, een wijnspeciaalzaak, diverse terrasje en verscheidene kledingboetieks. Het appartement bestaat uit een woongedeelte, één slaapgedeelte, een kleine keuken, een badkamer en een terras. De keuken is onder meer voorzien van een vaatwasser, magnetron en een wasmachine.

 

5

Silverline Venus

Silverline Venus is een luxe studio gelegen op de 3e etage van Residènce Port Venus middenin het bruisende naturistendorp van Cap d’Agde. Deze studio is in 2020 met oog voor detail door de Nederlandse eigenaar geheel gerenoveerd. Voordelen van deze mooie accommodatie zijn onder andere, het prachtige uitzicht op de haven, de 24 uurs service, een hoogwaardig Kingsize Boxspringbed, rustige ligging en toch dichtbij alle voorzieningen. Het appartement biedt een luxe inrichting met onder andere: een goed werkende airconditioning, een fijne regendouche, een Nespresso apparaat, een flatscreen TV en gratis internet. Als gast van Silverline Venus heeft u een privé-parkeerplaats en kunt u gratis gebruiken maken van het naturistische zwembad welke direct naast het gebouw ligt.

 

6

Red Port Nature

Het appartement Red Port Nature bevindt zich in het Port Nature complex, aan de zijkant van het korte deel van het gebouw aan de kant van de vaargeul tussen de zee en de haven van het naturisten resort. Vanaf het balkon kijkt u uit op Port Nature Village en in de verte kunt u de zee zien. De loopafstand naar het nudisten openlucht zwembad Waiki is ongeveer één minuut en datzelfde geldt voor een groot aantal leuke restaurants. De populaire Melrose Bar en de discotheek Eros vindt u om de hoek van het appartementencomplex. Uw appartement beschikt over een slaapkamer met airco, een keuken en een badkamer.

 

+

Plus nog 600 andere vakantie accommodaties BINNEN het naturistendorp

Zoals gezegd is het naturistendorp groot. Rechts ziet u een foto van een klein gedeelte van het gebouw van Heliopolis en aan de rechterkant van de foto ziet u nog net een stukje van het Port Nature gebouw.

Daarnaast heeft het naturistendorp nog een aantal andere gebouwen met accommodaties, die verhuurd worden aan toeristen.
Voor een totaal overzicht van beschikbare accommodaties voor het komend seizoen, klikt u op onderstaande button.
Alle getoonde accommodaties bevinden zich binnen het naturistenresort.

Cap d'Agde Heliopolis Port Nature
 

+

Plus nog 800 vakantie accommodaties BUITEN het naturistendorp

In het hoogseizoen komt het regelmatig voor, dat swingers of nudisten niet meer terecht kunnen op het naturisten terrein, omdat alles volgeboekt is. In die gevallen raden we aan om een accommodatie buiten het naturistenterrein te zoeken. Na het kopen van een dagpas of weekpas, mag u het naturistenterrein betreden en kunt u alsnog van een swingersvakantie of naturistenvakantie genieten in Cap d’Agde.

De afstanden tot het naturistendorp zijn nooit ver en bedragen honderd meter tot maximaal circa 5,5 kilometer. Met de auto of taxi is dit op zijn langst 5 tot 10 minuten. Ook rijdt er een bus tot aan de ingang van het naturistenterrein. Bij de ingang is het tevens mogelijk fietsen te huren voor een dag of voor een aantal weken.

De locaties buiten het naturisten terrein zijn ook heel geschikt voor beginnende swingers / naturisten, die het nog niet aan durven een hele vakantie tussen naakte mensen rond te lopen.

Cap d'Agde Palmyra Golf Hotel International